Dag 13!!??
Ja kanske, dagarna smälter ihop och jag har tappat räkningen.
Igår skrev jag två inlägg men la inte ut dom för dom blev för kassa.
Vem vet, jag kanske skriver om dom så dom går att publicera i framtiden.
Idag vet jag inte vad jag ska skriva. Inget speciellt har hänt, inget speciellt har vi gjort.
Vi har anammat en strandhängs-rutin som innebär att sova mycket, läsa böcker, skriva blogg och äta. Äta äta äta.
Vi har bättrat oss med ätandet åtminstone.
Kör frukost i skjulet, en lätt lunch var som helst och sen letar vi efter god middag efter solen gått ned.
Finns ungefär 40 restauranger på och i närheten av stranden vilket är för många för att vi ska hinna med alla. Men vi försöker!
Alla håller en hög standard enligt mig och alla har ganska blandade menyer.
Vanligt förekommande rätter är förstås indisk veg och non-veg, en kontinental meny, israelisk meny och självklart frukostmenyn.
Frukosten brukar vi ta i skjulet trots att dom aldrig riktigt lyckas med ens dom enklaste rätterna.
Jag tror jag är uppe i 5 st toast-beställningar och ingen av dom har vart den andra lik.
Första gången jag beställde toast här så fick jag två rostade mackor som dom lagt i pålägget efteråt.
Vassego, Toast!
Nästa gång ber jag dom värma hela skiten tills osten är smält. Ganska enkla instruktioner tycker jag.
Vet inte hur dom gör där i köket men dom har enorma problem att smälta ost.
Lite bättre blev det och jag försökte igen nästa dag. Då glömde dom det helt och jag skickade tillbaka den som den gnälliga jävla turist jag är!
Senare på macka 3 eller 4 så har dom slutat med det övre brödet.
Så nu får jag 3 skivor bröd med lite pålägg som dom försökt få osten att smälta med magi, solsken eller kanske i armhålorna.
Hittills har dom inte lyckats riktigt.. Halvsmält ost varje gång, brödet blir som en skorpa plus att dom glömmer ingredienser ibland.
Det är ju trots allt 3 ingredienser i en ost, lök, tomat macka.
Jag har försökt beskriva den macka jag vill ha i så få och enkla ord som jag kan finna i mitt engelska ordförråd men tyvärr så har det enbart resulterat i en skummare smörgås.
Nästa steg är väl att gå in i köket, ta på mig kockmössan och visa hur en smörgås ska skapas!
Om det är någonting jag lärt mig i mitt korta liv så är det mackor och att koka pasta. Men det känns väldigt fräckt att gå in i köket när min enda referens som matberedare är att vara från ett annat land.
En kanonmetod om man vill ha saliv och kanske lite sand i våra framtida måltider.
Samtidigt så kanske dom inte lider av samma arbetsstolthet här som i västvärlden?
Är ju inget fel med att få hjälp med något man är dålig på, om man är medveten om sina brister förstås.
Och varför förväntar jag mig att en toast ska vara samma här som hemma?
Det är ju för att se de olika sätten toasts är gjorda som vi reser till andra kulturer och världsdelar.
Så jag släpper det och accepterar att kockarna på Arambol Residensea gör mackor på deras vis. Även fast dom själva gör annorlunda varje gång.
Det verkar nästan som dom förbereder ingredienserna på ett fat och några brödskivor, sen kastar dom upp allt i luften och sen ser man vad som blev på mackan och serverar! 🙂
Det ska bli skönt att komma hem och laga till en riktig svensk måltid i Februari. Typ tacos. Svenskt som fan!
God dag, matglad
Lämna ett svar